Υπ. Ναυτιλίας: Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εξυπηρέτηση πολιτών και ναυτικών χωρίς φυσική παρουσία

Υπ. Ναυτιλίας: Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εξυπηρέτηση πολιτών και ναυτικών χωρίς φυσική παρουσία

Στη δημιουργία τριών νέων ψηφιακών εργαλείων, που αφορούν την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση ναυτικών και πολιτών χωρίς φυσική παρουσία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι νέες δράσεις περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2021 μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και περιελάμβανε επτά πυλώνες, ναυτιλία, λιμάνια, θαλάσσιος τουρισμός, ακτοπλοΐα, Λιμενικό Σώμα, Νησιωτική Πολιτική, Ναυτική Εκπαίδευση.

Τα Νέα ψηφιακά εργαλεία από το υπουργείο Ναυτιλίας
Ήδη δύο ηλεκτρονικές εφαρμογές, η μία αφορά την έκδοση ναυτικού φυλλαδίου και η άλλη τον προγραμματισμό ραντεβού για την διεκπεραίωση υποθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, αναρτήθηκαν στην “Διαύγεια”.

Στόχος της απόφασης για την ηλεκτρονική εφαρμογή ”e-Θυρίδα Ναυτικού”, είναι η απλούστευση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών για τη διευκόλυνση των Ελλήνων ναυτικών και των ναυτιλιακών εταιρειών στις συναλλαγές τους με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Πώς γίνεται η αίτηση
Οι ναυτικοί μέσω ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να ζητούν την Έκδοση Ναυτικού Φυλλαδίου, την επανεγγραφή του Ναυτικού, την έκδοση αντιγράφου λόγω κλοπής – απώλειας, φθοράς ή συμπλήρωσής του ή λόγω αλλαγής από περιορισμένης χρήσης σε όλους τους κλάδους και αντίθετα.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης της αίτησης – υπεύθυνη δήλωση με τον μοναδικό αριθμό αναφοράς της.

Θέσεις εργασίας

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες αγγελίες

Θέση

Εταιρία

Σχέση Εργασίας